Vereniging

Bobby’s Big Band is een vereniging. Uit de leden wordt een bestuur gekozen. Het bestuur bestaat uit Coert Zonneveld (voorzitter), Joop van Engelen (secretaris) en Tijn Kemps (penningmeester).

Bobby’s bigband repeteert wekelijks op donderdagavond van 20.00–22.15 in het verenigingsgebouw van muziekvereniging E.M.M., Capelseweg 120 te Capelle aan den IJssel.

Doelen

Naast het verzorgen van spetterende optredens streeft Bobby’s Big Band nog een aantal andere doelen na.

Speelplezier tijdens het musiceren is erg belangrijk. Een perfect samenspel tussen de secties en de instrumenten binnen de secties is daarbij de uitdaging. Alleen dan kan er sprake zijn van harmonie en swing.

Als vereniging is ook het bieden van een verenigingssfeer met gezelligheid en sociale contacten belangrijk. Daarmee levert Bobby’s Big Band een bijdrage aan het welzijn van de leden en aan het culturele welzijn van Capelle aan den IJssel.

Korte geschiedenis

Bobby´s Big Band is voortgekomen uit de Harmonie “Kunst en Strijd”, gevestigd te Krimpen a/d IJssel.  Na een korte periode als blaasensemble is de band verder gegaan als big band, onder de naam van Big Band Crimpen (BBC). Sinds 1 januari 2016 repeteert de band in Capelle a/d IJssel, waarna de naam veranderd is in Bobby’s Big Band.